...
 

Iskiasnerv syndrom

Hofte: Iskiasnerv syndrom

Iskiasnerv syndrom er en meget almindelig lidelse, der stammer fra betændelse i iskiasnerven.

Iskiasnerven (eller ischialnerven) er dannet af fibre fra sacral plexus og innerverer bagsiden af benene.

Symptomer, ud over rygsmerter, spænder fra følelsesløshed eller snurren i foden, svaghed i det berørte ben til konstante smerter i forskellige områder af bagsiden af benet.

Hvad kan udløse en akut iskias?

  • Kompression af nerverod forårsaget af degenerative patologier såsom brok eller diskusprolaps, artrose eller direkte traumer i rygsøjlen. Betændelsen forårsaget af en diskusprolaps er årsagen til iskias i de fleste tilfælde.
  • Nerveafklemning. Når nerven bliver “i klemme” i en muskel- eller knoglestruktur. Typisk er der en indeslutning i piriformis-musklen, i tilfælde af krampe i denne muskel.
  • Stenose af kanalen eller lumbal stenose, eller indsnævring af kanalen, hvor rygmarven løber, på grund af en degenerativ proces, der påvirker en diskus og andre strukturer.
  • Nervesystemet lidelser fra mere komplekse patologier. I dette tilfælde er osteopati ikke den primære behandling.
sciatica osteopathy
Iskiasnerv syndrom

Osteopatisk behandling

 

Osteopaten skal først og fremmest forstå den underliggende årsag til symptomet gennem en anamnese og undersøgelse af patienten.

 

Hvis årsagen er neurologisk, skal osteopaten præcist identificere årsagen til lidelsen. I tilfælde af en diskusprolaps vil det for eksempel være nødvendigt at forstå, hvad der førte til det. Den osteopatiske behandling af iskias er ekstremt varierende fra sag til sag og er ofte rettet mod strukturer placeret i en afstand fra hvor symptomet er lokaliseret.

 

Osteopaten vurderer også risikofaktorerne for denne tilstand, såsom overvægt, fastholdte stillinger, nedsat fysisk aktivitet osv., for at etablere en terapeutisk plan, der også vedrører patientens livsstil og årsager til lidelsen.

KONTACT OS 42 74 04 33

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.