OsteoMedica Kvindersundhed

 

Osteopati på Nørrebro i København

Kvindersundhed

 

Gynækologisk osteopati er en del af osteopati, der fokuserer på kvinders sundhed der lægges vægt på en holistisk tilgang til kvindens krop og problemer relateret til det genitourinære system eller efter kirurgi.

Gynækologisk osteopati behandler kvinder med enhver bækkensygdom eller dysfunktion, herunder graviditet og efter fødslen, uanset om det er naturligt eller gennem kejsersnit. En gynækologisk osteopat fokuserer på de indre organer, såsom livmoderen, æggestokkene, blæren og sidste del af tyktarmen, samt nyrerne og abdominale organer, omfatter også en vurdering af de vaskulære og lymfatiske systemer, muskler, fascia og ledbånd. Målet er at opnå den bedst mulige terapeutiske effekt ved at anvende en række forskellige teknikker.

Her hos OsteoMedica giver vi en evaluering og behandling af bækkenbunden gennem interne vaginale og rektale teknikker.
Gynækologisk osteopati kan hjælpe kvinder i alle aldre med en lang række problemer. Nogle eksempler på tilstande, der kan have gavn af gynækologisk osteopati, omfatter problemer med fertilitet, menstruationssmerter og uregelmæssigheder i menstruationscyklussen.

Bækken anatomi

 

Bækken er et område, der forbinder stammen og underekstremiteterne, støtter og afbalancerer stammen og rygsøjlen og indeholder og understøtter tarmene, urinblæren og de indre kønsorganer. Bækken består af hofteknogler, forbundet foran ved pubis symfysen og bagved af korsbenet (sidste del af rygsøjlen). Bækken giver vedhæftning til muskler, der balancerer og støtter stammen og bevæger benene, hofterne og torsoen.

I bunden af bækkenet finder vi en række muskler, der holder bækkenorganerne på plads og sørger for, at fysiologiske reaktioner som kontinens af urin og afføring, erektion af klitoris eller penis, orgasme og ejakulation kan ske.
Bækkenorganer er funktionelt forbundet gennem fælles nervebaner (for eksempel pudendalnerve), ikke kun ved anatomisk nærhed.
Afbrydelse af den nedre hypogastriske nerveplexus under fødslen kan f.eks. resultere i innervationsændringer, der forårsager viscerale smerter mange år senere. Tarm- og blæresymptomer ledsager ofte gynækologiske symptomer såsom dysmenoré, endometriose og vulvodyni.

OsteoMedica-medarbejderbillede - Aleksandra

Aleksandra Zegalski
Aut. D.O MSc. Osteopat M.R.O.DK
BSc. Fys.

OsteoMedica-medarbejderbillede - Deborah

Deborah Tassi
Aut. D.O MSc. Osteopat M.R.O.DK
BSc. Fys.

Vigtige behandlingshøjdepunkter for osteopati: