Menstruation og endometriose

Gynækologi og kvinder: Menstruation og endometriose

De fleste kvinder har regelmæssige menstruationer en gang hver måned fra puberteten til overgangsalderen. Det er normalt, at menstruationen er ledsaget af lette smerter, trykken i underlivet.
Utilpashed er normalt men hos nogen er  smerterne voldsomme at de er næsten invaliderende på grund af smerter. Derfor kan de blive nødt til at forsømme skole eller arbejde og må ofte ligge hjemme nogen dage hver måned.

 

Livmoderen, er en stor muskel og den trække sig sammen når ægget er ikke blev befrugtet og den skal ud af system, så kalder vi det menstruationen. Da den nedre del af livmoderen sidder højt i skeden, kan kramperne fortsætte hertil. Udover det alle de nerver og dårlig blodcirkulation i livmor er skyldige for kramperne i livmoderen, og det er dem som er skyldige for smerterne i lysken, ryggen og benene. Når vævet omkring livmoderen bliver afslappet, og når blodcirkulationen og innervering bliver forbedret, så forsvinder smerterne og kramperne.  Den osteopatiske behandling vil medføre afslapning af vævet og vil dermed reducere smerter.

Endometriose

 

Endometriet er et andet ord for slimhinden i livmoderen, som bliver udstødt hver måned som menstruationsblod. Endometriose er en tilstand, hvor væv der ligner det, der vokser inden i livmoderen, begynder at vokse andre steder i kroppen. Endometriose forårsager mange kraftige smerter i underlivet, bækkenet og ryggen. Resultat af endometriose er kraftige smerter ved menstruation men også problemer med opnå graviditet pga inflammation. Uanset årsagen, kan den osteopatiske behandling reducere symptomerne ved at genoprette den rette blodcirkulation og ved at korrigere nervesystemet, så der opstår balance i spændingsforholdet mellem musklerne.

Symptomer

  • Kramper og smerter i underlivet
  • Smerter ved lænden og-eller bækken
  • Smerter ved lysken eller benene
  • Diarre, forstoppelse eller oppustethed
Menstruation og endometriose

KONTACT OS 42 74 04 33