Jumper knæ

Knæ: Jumper knæ

Hovedsymptomet fra patellar tendinopati eller Jumper’s knee, er generelt smerter foran på knæet, lige under knæskallen eller ved indsættelse af senen på skinnebenet, som kan være milde eller i andre tilfælde være så stærke, at de forhindrer bevægelse. 

Der er en tiltagende forværring af symptomerne, og ved kronisk tendinopati kan smerten vare endda et par måneder.

I begyndelsen af betændelsen er der en følelse af stivhed i knæet efter gentagen brug af benene, som tiltager med hvile.

Smerter er til stede i benudvidelse, ved bøjning af underekstremiteterne, ved hop, i retningsændringer.

Det er ofte til stede, så snart du vågner, de første skridt er smertefulde, mens det med gåturen har en tendens til at blive bedre, det samme gælder aktiviteten.

Under sport har det som regel en tendens til at falde, fordi knæet varmer op, mens hvis vi stopper, falder senens temperatur, og smerten vil stige, hvis vi starter aktiviteten igen.

Hvis betændelsen allerede er gået frem, vil smerten påvirke præstationen, faktisk vil du føle smerte selv med et varmt knæ.

Smerten er næsten aldrig ledsaget af hævelse af knæet, men der vil være en fortykkelse af senen.

En kombination af osteopati, for at korrigere kompensationerne og fremme helingen af den inflammatoriske proces, og fysioterapi, for at styrke musklerne og frigøre fascien, er den bedste løsning til denne form for problem.

KONTACT OS 42 74 04 33