Løberknæ

Knæ: Løberknæ

Iliotibial Band Syndrome (ITBS), også kendt som løberens knæ, er særligt almindeligt blandt løbere, cyklister og fodboldspillere.

 

Det kan opstå på grund af overbelastning eller overtræning på hårdt og ujævnt underlag. Nogle anatomiske faktorer såsom knæ varus og korthed og stivhed af den bageste muskelkæde kan forårsage indtræden af iliotibial band syndrom.

 

Iliotibialbåndet er et senevæv, der forbinder hoften med knæet (lateral del), og når det er for stramt, kan det bogstaveligt talt forårsage friktion og unormalt tryk, både ved hoften og på den laterale del af knæet.

 

De vigtigste symptomer består af laterale knæsmerter (akut under fleksion-ekstensionsbevægelser) og nogle gange også hævelse ved indsættelsesniveauet af båndet. Sportsaktiviteter er ofte umuliggjort af smerten og følelsen af stivhed, der følger med det.

 

En kombination af osteopati, for at korrigere kompensationerne og fremme helingen af den inflammatoriske proces, og fysioterapi, for at styrke musklerne og frigøre fascien, er den bedste løsning til denne form for problem.

Løberknæ

KONTACT OS 42 74 04 33