...
 

Stress og depression

Stress og depression

 

Hvad sker der med vores krop, når den udsættes for langvarige stressende stimuli?

Stress kan være akut eller kronisk: i det første tilfælde er det en reaktion fra vores krop på en situation, der sætter os i alarmberedskab og i en tilstand af stærk spænding. Hvis dette forlænges over tid, skabes en angsttilstand, som får stress til at blive kronisk.

Kortisol, stresshormon

Når en traumatisk hændelse opstår, producerer vores krop kortisol, almindeligvis kendt som stresshormonet, hvis funktion er at stille mere energi til rådighed for musklerne og reducere betændelsestilstanden med virkninger også på andre organer (hjerte, lunger, blodomløb). På denne måde har kroppen en tendens til at genoprette balancen.

Men hvis det frigives i længere tid, kan kortisol have negative konsekvenser for vores krop ved at opbruge kroppens ressourcer til at tilpasse sig og vende tilbage til en tilstand af balance.

Stress som årsag til fysisk og psykisk sygdom.

En traumatisk stimulus, som forskellige undersøgelser har vist, kan ændre de hvide blodlegemer, svække immunsystemet og gøre os mere skrøbelige over for virus, bakterier og andre patogener.
Symptomerne på en stressende tilstand kan være fysiske (fx smerter, muskelspændinger især i cervikalområdet, colitis, takykardi, søvnforstyrrelser osv.), adfærdsmæssige (fx bruxisme, spiseproblemer), følelsesmæssige (humørsvingninger, angst, nervøsitet, depression), kognitiv (dårlig koncentration, hukommelsestab).

Osteopati og den globale tilgang til behandling af stress symptomer

TDen osteopatiske tilgang betragter krop som en helhed. Det betyder at det består af krop og sind: når en del af systemet ændres, frembringer det effekter på de andre, hvilket skaber en dysfunktion.

Reguleringen af cortisol i kroppen styres af det autonome nervesystem, som er opdelt i det sympatiske og parasympatiske nervesystem og interagerer med det endokrine system for at stimulere produktionen af hormoner.

De sympatiske og parasympatiske funktioner veksler i løbet af dagen for at holde systemet i balance. Ved længerevarende høje stressniveauer kan hyper aktivering af det sympatiske system forekomme og et deraf følgende tab af balance i systemet.

stress depression osteopatisk behandling

Osteopatisk behandling

Osteopati er i stand til at arbejde indirekte på balancen i nervesystemet, ved at “nedsatte” eller “stimulere” det sympatiske eller parasympatiske nervesystem gennem specifikke teknikker.
At have en spænding i det cervikale område kan forårsage en ændring af signalkvaliteten af en af de vigtigste nerver, vi har, vagusnerven.

Dens forløb går fra bunden af kraniet, indtil den innerverer de fleste af de viscerale organer.
Ved at virke direkte på den cervikale spænding forårsaget af stress opnås en parasympatisk respons, som vil resultere i et fald i muskeltonus og en bedre balance i nervesystemet.

Et andet område, der ofte påvirkes i stressede situationer, er brystkassen og evnen til at trække vejret ordentligt. Ofte er der en følelse af åndenød og trykken i brystet. Dette er en effekt på grund af overaktivering af det sympatiske nervesystem.
Takket være specifikke teknikker på ribbenene og mellemgulvet formår osteopaten at genoprette åndedrætskapaciteten og opnår frem for alt en forbedring af tonen i det sympatiske nervesystem i hele kroppen.

Osteopati virker på virkningerne af kronisk stress ved at forbedre knogler, muskler, organer og fascia komponent i kroppen og genoprette fysiologi og homeostase.

For at mindske virkningerne af stress vil osteopaten kunne rådgive dig til at forbedre din livsstil, udføre mere passende fysisk aktivitet for dig eller endda henvise dig til kollegaer som psykologer og ernæringseksperter, der er afgørende for at bekæmpe stress.

En 360-graders tilgang er nødvendig for at opnå et mere effektivt resultat.

KONTACT OS 42 74 04 33

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.