...
 

Stress: hvordan osteopati kan hjælpe

Hvad er stress?

 

Stress er en normal menneskelig reaktion, der sker for alle. Faktisk er kroppen designet til at opleve stress og reagere på den. Når du oplever ændringer eller udfordringer (stressfaktorer), producerer din krop fysiske og mentale reaktioner.

Hvad sker der med kroppen?

Ved langvarig belastning giver denne fysiologiske reaktion desværre negative resultater og ændringer i vores krop.
Vores krop er en nær perfekt maskine, skabt til at imødekomme mange udfordringer. En af ​​disse er svaret på stress-stimuli, som behandles af hypotalamus-hypofyse-binyreaksen.
Under stressede forhold stimulerer hypotalamus (en lille kirtel inde i hjernen) frigivelsesfaktorer i hypofysen (en anden endokrin kirtel altid inde i hjernen), som vil producere ADH og ACTH.
ADH er et antidiuretisk hormon, som virker på vores krop ved at indsnævre blodkarrene, hvilket resulterer i en stigning i blodtrykket og i reabsorption af væsker, hvilket skaber mere koncentreret urin.
ACTH er et andet hormon, der påvirker binyrer og stimulerer produktionen og frigivelsen af ​​kortisol, der anses for at være stresshormonet.

I en stressende situation er vores autonome nervesystem i ubalanceret i forhold til det ortosympatiske system, som frigiver catecholaminer, adrenalin og noradrenalin i kredsløbet, hvilket forårsager fysiske ændringer, der bruges til at reagere på den stressende stimulus og forbereder kroppen til “kampen”.

Når en person har langvarig stress (kronisk), udvikles fysiske, følelsesmæssige og adfærdsmæssige symptomer:

 • Smerter i kroppen
 • Hovedpine og svimmelhed
 • Muskelspænding og knæ i kæben
 • Træthed og søvnbesvær
 • Svagt immunsystem
 • Fordøjelsesproblemer
stress osteopathy

Hvordan osteopati kan hjælpe dig med at klare stress?

Som studerende lærer vi, at osteopati er i stand til at arbejde indirekte på balancen i nervesystemet ved at “stoppe” eller “stimulere” det ortosympatiske eller parasympatiske nervesystem ved hjælp af specifikke manuelle teknikker.

At have en spænding i cervikalområdet kan forårsage en ændring i kvaliteten af ​​signalet fra en af ​​de vigtigste nerver, vi har, vagusnerven.

Dens forløb går fra bunden af ​​kraniet gennem halshullet og nedad for at innervere de fleste af de indre organer.

Ved at virke direkte på den cervikale spænding forårsaget af stress opnås et parasympatisk respons, som vil resultere i et fald i muskeltonus og en bedre balance i nervesystemet.

Et andet område, der ofte påvirkes i stressende situationer, er brystkassen og evnen til at trække vejret ordentligt. Ofte er der en følelse af åndenød og tæthed på brystbenet. Dette er en effekt på grund af overaktivering af det sympatiske nervesystem.

Osteopaten bruge specifikke teknikker på ribbenene og på membranen i stand til at genoprette åndedrætsevnen og frem for alt opnår en forbedring af tonen i det sympatiske nervesystem i hele kroppen.

Osteopati virker på virkningerne af kronisk stress ved at forbedre de osteo-muskulære, viscerale og fasciale komponenter i kroppen og gendanne fysiologi og homeostase (balance).

Ekstra tip

 • Afslapningsaktiviteter såsom yoga eller meditation
 • Sport og øvelser
 • En korrekt diæt for dig
 • Få nok søvn
 • Positiv holdning
 • Sæt tempoet ned og nyd de små og enkle ting i tilværelsen.
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.